O POHORJU

Panoramic view Cottage house – Heaven se nahaja v osrčju Hočkega Pohorja, ki ponuja ogromno možnosti za rekreacijo in aktivne počitnice.

Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji, ki obsega približno 42 kilometrov različnih smučarskih prog in ima 17 delujočih žičniških naprav. Primerno je tako za izkušene smučarje kot za družine. Ponuja več kot sedem kilometrov osvetljenih prog za nočno smuko, prav tako pa je primerno tudi za deskarje in ljubitelje ostalih zimskih aktivnosti.

S številnimi potmi očara tudi pohodnike, ki imajo na voljo krajše ali daljše izlete, na katerih si lahko ogledajo številne naravne znamenitosti. Na poteh lahko najdemo polno potokov, slapov in jezer, ki so pravi slovenski naravni biser.

Za vse ljubitelje adrenalina predlagamo Bike park Pohorje, ki ima različno dolge in zahtevne proge, ki omogočajo spuste z gosrkimi kolesi. Izkušeni in profesionalni gorski kolesarji pa lahko svoje znanje in pogum preizkusite tudi na rdeči progi Red line in črni World cup. Ob spodnji postaji gondole je na razpolago še lažja krožna proga Pump track.

Na Pohorju ali pod njim lahko sodelujete in se pomerite v raznovrstnih vodenih skupinskih igrah. Izbirate lahko med klasičnim vlečenjem vrvi, zabavno igro skupinska smučka, XXL nogometom (povečana napihljiva različica ročnega nogometa), štafetnimi igrami, skakanju v vrečah in še drugimi timskimi aktivnostmi. Te so poleg rekreacije namenjene tudi druženju in zabavi, prav tako pa je udeležencem na voljo kulinarična ponudba.

Več o aktivnostih si lahko pogledate na spletni strani https://www.visitpohorje.si in https://www.visitmaribor.si/si/.